Ouderschapsspel

Samen praten

In het dagelijks leven ervaren vaders en moeders soms weinig ruimte om hun ouderschap te bespreken, en wat dat voor hen betekent. Vaak is er vooral aandacht voor de succesverhalen, maar vertellen over de moeilijke kanten van het ouderschap, de waarheidsverhalen, is minder veilig. Om ouders met elkaar te laten praten over hun ouderschap is door Margreth Hoek Het Ouderschapsspel ontwikkeld. 

Wat is het?

Het spel bestaat uit verschillende vragen die (in oorsprong) van ouders zelf afkomstig zijn. Door de vragen kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, persoonlijke verhalen vertellen en uitwijden over gedachten, gevoelens en handelingen. Zo ontstaan intieme verhalen en al pratend vinden ouders nieuwe betekenissen, worden ze zich bewust van hun situatie en zichzelf, en bouwen zij zelfvertrouwen op. De vragen hebben betrekking op de volgende onderwerpen: 

  • Gezin 
  • Zorgen voor jezelf 
  • Ik als Ouder 
  • Mijn kind 

Per keer kiezen ouders samen één of twee onderwerpen om aanbod te laten komen. 

Met wie?

Het spel wordt gespeeld met ongeveer 8 ouders, met 2 begeleiders. Je kunt samen komen, maar ook alleen. 

Wanneer?

Vrijdag 8 oktober 2021 10:00 - 12:00!  Deelname kost € 25,- per persoon en kan contant worden afgerekend. Het spel wordt gespeeld bij min. 6 en met max. 8 deelnemers.

Neem contact op om deel te nemen!