Wie ben ik?

Ik ben Stefanie Viëtor-Boer (1976). Ik kom oorspronkelijk uit Voorschoten, zat op school op het Stedelijk Gymnasium in Leiden en studeerde Rechten in Utrecht en New York. Na mijn studie werkte ik een aantal jaar als advocaat in Amsterdam en Londen. In 2006 en 2007 werden in Londen onze twee dochters geboren.

Nadat ik stopte in de advocatuur, begon ik in Londen te werken met kinderen en families. Ik werkte als mentor in een jeugdgevangenis, als trainer op de moeder-en-kind-afdeling van een vrouwengevangenis en werkte met 'straatschoffies' in de stad. Ik werd bijzonder geboeid door de invloed van de omstandigheden waarin kinderen opgroeiden op hun ontwikkeling en welzijn. Weer in Nederland keerde ik in 2009 terug in de advocatuur; dit keer in het familierecht. Net als in Londen, kwam ik ook nu in aanrakening met kinderen en ouders en voor hen ingrijpende situaties; echtscheiding en aanhoudende conflicten. 

In 2011 nam ik de beslissing mij niet langer juridisch in te willen zetten voor ouders en kinderen. Ik wilde er op een persoonlijkere en positievere manier voor hen kunnen zijn. Zo begon ik in 2011 bij de Kindertelefoon en aan de één-jarige opleiding tot Kindercoach bij BGL.

Praktijk Kindercoach Haarlem

In 2012 opende ik mijn praktijk Kindercoach Haarlem. Tegelijkertijd volgde ik bij BGL de 2,5 jaar durende opleiding tot Integratief Kinder- en Jeugdtherapeut, welke ik afrondde in 2015. Sindsdien werk ik zowel als coach als als therapeut met kinderen van 6 tot 20 jaar. De naam Kindercoach Haarlem bleef ongewijzigd.

Bijscholing en interesses

In eerste instantie heb ik mij vooral verdiept in de begeleiding van kinderen en ouders die te maken kregen met echtscheiding. Nog steeds vind ik het ontzettend waardevol bij te kunnen dragen aan een zo goed mogelijke verwerking van de echtscheiding voor alle betrokkenen. 

Mede vanwege de aard van de andere hulpvragen in mijn praktijk en de ervaringen die ik opdeed, reiken mijn interesses inmiddels verder en heb ik mij naast de opleiding tot Kinder- en Jeugdtherapeut door bij- en nascholing verder verdiept in onderwerpen als 

  • Opvoeding
  • Mindset 
  • Hechtingproblematiek  
  • Contextueel en systemisch werk en 
  • Opvoedopstellingen 

Meer over Opvoedopstellingen

Meer nog dan in het begin werk ik dan ook graag nauw samen (soms zelfs alleen) met ouders. Een kind is immers onderdeel van een omgeving, en die omgeving is onmiskenbaar van invloed op zijn gedrag. 

Dit jaar

Dit jaar ben ik mij meer en meer aan het verdiepen in de invloed van onze eigen opvoeding op die van onze kinderen.   

Ik hoop u te mogen ontmoeten in mijn praktijk!

Kindertherapie Jeugdtherapie Ouderbegeleiding